Kaspi-meetup-digitalna-industrija-Smion-Kastav-2024-Dario-Zoric

KASPI Meetup

Digitalna industrija

U gradskoj vijećnici Grada Kastva 9. travnja 2024. godine s početkom u 17 sati održan je “KASPI Meetup – Digitalna industrija”.

Meetupi u digitalnoj industriji pružaju nezamjenjivu platformu za profesionalni razvoj, umrežavanje i razmjenu ideja među stručnjacima, entuzijastima i liderima u ovom dinamičnom sektoru. Iz nazedenih razloga, Grad Kastav, Poduzetnički inkubator KASPI i Smion organizirali su spomenuti događaj gdje se diskutiralo o novim digitalnim rješenjima, o rješenjima za pametne gradove i o trendovima koji dolaze. 

Panelisti koji su raspravljali u sklopu panela “Kreiranje održive budućnosti: Digitalizacija kao temelj napretka gospodarstva i društva” bili su Edi Budmilić, Hari Zamlić i Martina Voštić. Edi Budimilić je inovator, dugogodišnji startup mentor i osnivač tvrtke Exevio koja uspješno posluje već više od 10 godina, Hari Zamlić, prokurist RIS Software-a, magistar je poslovne informatike koji je već u studentskim danima pokrenuo startup PickYou, a trenutno je Engagement manager u Ensolvi. Martina Voštić u Gradu Kastvu radi u Odsjeku za razvoj i fondove Europske unije te sudjeluje u radu i razvoju KASPI Poduzetničkog inkubatora. Panel je moderirao operativni direktor Smiona Dario Zorić. Raspravljalo se na panelu o raznim temama kao što su: zašto je važna digitalna transformacija za gospodarstvo i društvo, koliko digitalna rješenja za pametne gradove uopće koriste gradovima i kako, zašto je neophodna digitalna transformacija svih poduzeća. Zatim se raspravljalo o tome zašto su od iznimne koristi poduzetnički inkubatori i njihovi programi te odgovaralo na pitanja sudionika.

Predstavljanje novog javnog poziva za Poduzetnički inkubator KASPI prezentirao je Renato Stanković koji radi u Odsjeku za razvoj i fondove Europske unije u Gradu Kastvu te također sudjeluje u radu i razvoju Poduzetničkog inkubatora KASPI te Karlo Džafić iz Hartera Robotics-a – startupa nastalog pod okriljem Poduzetničkog inkubatora KASPI. Rok za prijavu za novi “Javni poziv za ulazak u program poduzetničkog inkubatora KASPI u 2024.” je utorak, 23. travnja 2024. godine, u 12 sati.

Osim panela s kvalitetnim panelistima te informacijama o novom javnom pozivu za Poduzetnički inkubator KASPI održan je i networking dio programa. Meetupi su izvrsno mjesto za pronalaženje potencijalnih poslovnih prilika, investitora ili zaposlenika. Osim toga, meetupi pružaju priliku za razmjenu poslovnih kontakata i suradnju s drugim organizacijama ili pojedincima u digitalnoj industriji, što može rezultirati dugoročnim partnerskim odnosima i uspješnim poslovnim projektima.

Meetupi u digitalnoj industriji su nezaobilazan resurs za sve koji žele ostati informirani, povezani i inspirirani u brzo mijenjajućem digitalnom svijetu. 

Ako želite ostati informirani prijavite se na Smion newsletter